برچسب گذاری روی نمودار در متلبچهارشنبه 19, آگوست 2020
آشنایی با محیط Matlab
در ادامه آموزش های سایت همیارپروژه برنامه نویسی متلب ارائه خواهد شد .آموزشها از مقدماتی تا پیشرفته ادامه دارد و ما به شما کدنویسی در نرم افزار متلب را یاد خواهیم داد. با ما همراه باشید.
برچسب گذاری روی نمودار
تکرار کردن منحنی ها : نمایش Cot(x) در بازه محدود.
در اینجا تابع Cot(x) را در بازه ی زیر رسم خواهیم نمود:
در بازه ی مذکور مقدار m را یکی از اعداد ۲ , ۳ , … یا ۶ در نظر میگیریم. در حالیکه m=2 در نظر بگیریم شکل زیر را خواهیم داشت:
حدود محور y , ±۸ انتخاب شده است و حدود محور x از صفر تا mΠ متغیر می باشد. از آنجا که :
می باشد, بازه ی ترسیم شامل مقادیر فوق نخواهد بود. از طرفی از آنجا که تابع کتانژانت خودش را در هر mΠ تکرار می نماید, لذا لازم است تا آنرا یکبار در بازهی زیر محاسبه نمود
سپس از این مقادیر برای ترسیم در نواحی زیر
با افزودن محور x به اندازه ی
استفاده نماییم.
بنابراین برنامه به صورت زیر خواهد بود:
همانطور که دربرنامه ی فوق دیده می شود تمامی دستورات برنامه بجز دوتای آنها که جهت محاسبه ی Cot(x) استفاده شده اند, برای برچسب گذاری شکل بهره برداری شده اند.
ترسیم نمودارهای قطبی:
الگوی میدان تشعشعی یک منبع صدا
فشار صوت نرمالیزه شده در یک فاصله ی دور از مرکز یک پیستون دایروی که در داخل یک بفل نامحدود با فرکانس f در حال نوسان است, توسط رابطه زیر داده می شود:
که در آن فاصله ی شعاعی از مرکز پیستون , θ زاویه ی r نسبت به صفحه بفل , K شماره موج , a شعاع پیستون و J(x) تابع بسل نوع اول از مرتبه ۱ می باشد . شماره موج معکوس , طول موج صوت در فرکانس f می باشد . بنابراین Ka کمیتی بدون بعد خواهد بود. این مدل یک تقریب نسبتا خوب جهت پراکندگی زاویه ای صدا از یک بلند گو می باشد.
اکنون میخواهیم یک نمودار قطبی مربوط به الگوی تشعشع نرمالیزه شده به ازای Ka=6Π هنگامیکه بازه ی زیر باشد:
همچنین از این حل جهت نشان دادن چگونگی استفاده از تابع Zoom استفاده خواهیم کرد.تابع Zoom در این مورد مناطقی از نمودار که با شیوه ی نمایش معمولی متلب قابل دید نیستند را رویت پذیر می سازد. برنامه به صورت زیر می باشد:
پس از اجرای برنامه ی فوق نتیجه ی نشان داده شده در شکل زیر نشان داده خواهد شد.
توجه نمایید که مقادیر θ به گونه ای هستند که
تابع Max مقدار بردار rad را بدست می آورد. لذا نسبت
الگوی تشعشعی نرمالیزه شده در متلب
می باشد که دارای مقدار ماکزیمم ۱ می باشد. تابع Zoom on به کاربر اجازه می دهد تا کلیک چپ ماوس جهت تعریف یک محدوده مستطیلی, که پس از رها کردن کلیک ماوس, تمام فضای ترسیم را پر خواهد کرد, استفاده کند. این محدوده توسط مستطیل نشان داده شده در شکل فوق تعیین شده است و پس از رها شدن کلیک ماوس منجر به شکل فوق خواهد شد. جهت بازگرداندن شکل به اندازه اصلی اش کلیک راست ماوس باید چندبار در حالیکه مکان نما در پنجره ی شکل قرار داد, فشرده شود. همچنین کاربر می تواند, فرمان بزرگنمایی را با تایپ کردن Zoom off و یا Zoom غیر فعال کند. این فرمان را می توان با استفاده از آیکن Pan and zoom در پنجره بجای تایپ دستور Zoom on اجرا نمود.
شکل های چندتایی: ترسیم طیفی یک پالس پریودیک و یک پالس منفرد در متلب
سری متناوب زیر مربوط به پالس مستطیلی در متلب نشان داده شده در شکل زیر که مدام پالس آن d و پریودش t می باشد را در نظر بگیرید. این سیگنال را می توان به صورت زیر نمایش داد.
در رابطه ی فوق Cn ها مبین دامنه های نرمالیزه شده هر تناوبی که شامل سیگنال می شود, می باشد. هنگامیکه کاربر |Cn| را به صورت تابعی از n ترسیم می کند, نمودار حاصل , طیف دامنه ای سیگنال نامیده می شود. نمودار طیفی تنها در فرکانس های nw0 , دارای محتوای فرکانسی است و در بقیه ی جاها, دارای مقدار صفر می باشد. این متلب به وضوح مشخص است که هر گاه رابطه ی زیر :
از سوی دیگر اگر پالس منفرد داشته باشیم , طیف فرکانسی به صورت زیر خواهد بود:
مقدار قدر مطلق G(W) , نمودار چگالی دامنه نامیده می شود.این دو شکل به گونه ای که یکی بالای دیگری قرار گیرد, نشان داده خواهد شد. دقت نمایید که ملاحظات خاصی جهت جلوگیری از پیش آمدن حالت تقسیم بر صفر باید لحاظ گردد. با استفاده از کد نویسی زیر می توانیم به شکل فوق دست یابیم:
در اینجا آشنایی با محیط متلب بخش هفتاد و نهم به پایان رسیده است و در آموزش های بعدی به مباحث دیگر آموزش متلب می پردازیم. همچنین از شما مخاطبین عزیز سایت همیارپروژه دعوت می کنم که برای انجام پروژه متلب خود آموزش های ما را دنبال نمایید.
نویسنده: زهرا رستمی
دیدگاهتان را بنویسید