تداخل (همزمانی) نوسانات اسپایک تونیک در مدل نورونی لیچ (زالو)جمعه 20, مارس 2020

تداخل (همزمانی) نوسانات اسپایک تونیک در مدل نورونی لیچ (زالو)
سایت همیارپروژه یک مقاله درمورد تداخل نواسانات اسپایک تونیک در مدل نورونی لیچ (زالو) را که مربوط به رشته مهندسی پزشکی گرایش بیو الکترونیک برای علاقه مندان خلاصه نویسی کرده تا بتوانید از محتوای علمی این مقاله بصورت خلاصه بهره برداری نمایید.شما عزیزان همچنین میتوانید مقله اصلی را بهمراه ترجمه آن بصورت رایگان در لینک روبرو دانلود نمایید : Coexistence of Tonic Spiking Oscillations in a Leech Neuron Model
مقدمه
نورونها با استفاده از سیستمهای دینامیکی غیرخطی تعریف میشوند که معادل با الگوهای پیچیده فعالیت نورونی میباشند. اسپایکها (ضربات، پالس الکتریکی) یا همان پتانسیلهای عمل در نورونها وابسته به فعالیت سیستم عصبی جهت دستیابی به اهدافی همچون پردازش اطلاعات، توجه، به خاطر سپاری و کنترل حسی و حرکتی به فرمهای متفاوتی اتفاق میافتند و به طور کلی میتوان در سه حالت فعالیتهای نورونی را خلاصه نمود: ۱- حالت استراحت که درنورون هیچ پالس الکتریکی اتفاق نمیافتد. ۲- حالت معمول یا ضربات تونیک به صورت ریتمیک پیامهای عصبی در نورونها انتقال داده میشود و ۳- فعالیتهای قطاری یا ضربات پی در پی که در آن نورون پشت سر هم و بدون فاصله پالس میفرستد (این حالت در سیستم عصبی انسان معمولا در زمان حملههای عصبی اتفاق میافتد.).
در سیستمهای دینامیکی پایداری چندگانه به معنای وجود همزمان چند جاذب (فضای جذب) در فضای فاز میباشد که به شرایط اولیه (حالت صفر) وابسته است. شرایط اولیه در فعالیت نورونی بر اساس پتانسیل غشا و وضعیت رسانی یونی تعیین میشود.
مدل نورونی زالو
در مدل نورونی زالو فعالیتهای نورونی به صورت تونیک (معمول) و قطاری وجود دارد. مدل تعریف شده در این مطالعه نیز بر اساس مدل نورونی زالو میباشد که بر مبنای تولید الگوی مرکزی ضربان قلب زالو تعریف شده است و به طور کلی هدف آن بررسی اسپایکها در مدل نورونی زالو میباشد که از منظر سیستمهای دینامیکی و تئوری انشعاب به موضوع مدل نورونی زالو با تاکید بر فعالیت ریتمیک پرداخته شده است.
در این مدل دو مد پالسهای تونیک توسط جاذبهای پریودیک بازنمایی شدهاند. به دلیل تغییرات پارامترهای انشعاب، یکی از جاذبها فعالیت آشوبناک (از نوع آبشاری) دارد و بقیه به صورت پریودیک فعالیت میکنند.
هاجکین و هاکسلی
از لحاظ بیوفیزیکی پتانسیل عمل سلول عصبی بر اثر عبور یونها از طریق کانالهای یونی در غشای سلول به وجود میآیند. هاجکین و هاکسلی توانستند جریانهای غشایی سلول عصبی (نورون) را اندازهگیری نمایند و معادلات دینامیک آن را براساس دیفرانسیل توصیف نمایند. از آن پس معادلات منتسب به هاجکین و هاکسلی همیشه در توضیح پالسهای نورونی و رفتار شبکههای نورونی مورد استفاده قرار میگیرند.
برتری مدل در چیست؟
معادلات اصلی استفاده شده در این مقاله و مقداردهیهای اولیه بر اساس مدل ۷ جریان یونی وابسته به ولتاژ آزمایش ولتاژ کلمپ هاجکین و هاکسلی میباشد بنابراین اساس مدل معرفی شده در این مطالعه نیز جریان یون سدیم و پتاسیم میباشد که معادلات دیفرانسیلی، پارامترهای کنترل، مقادیر اولیه و ثوابت مدل به تفصیل در متن مقاله آمده است. در این مدل فعالیت جریان یونی پتاسیم ۱/۱۰ فعالیت جریانی سدیم و پتانسیل غشا است.
برتری مدل در این است که با استفاده از جاذب آشوبناک، همزمانی (تداخل) فعالیت ضربات تونیک به صورت پریودیک بازنمایی میشوند یا به بیان دیگر سیستم معرفی شده قادر به بازسازی ضربات تونیک به صورت پریودیک در بیان آشوبگونه میباشد. روش میانگینگیری پونتریاگین برای مشخص کردن مکان مدارهای پریودیک در فضای فاز استفاده شده است.
امیدوارم که این مطلب برای شما مخاطبیت سایت همیارپروژه مفید واقع شده باشه.همچنین اگر برای انجام پروژه مهندسی پزشکی خود دچار مشکل هستید میتوانید روی ما حساب کنید.جهت مشاوره و سفارش پروژه به تلگرام یا واتساپ شماره ۰۹۱۱۷۹۸۳۷۰۹ مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید