قطعه بندی تصویر ( Image segmentation )جمعه 26, نوامبر 2021
قطعه بندی تصویر ( Image segmentation )
در ادامه آموزش های سایت همیارپروژه برنامه نویسی متلب ارائه خواهد شد .آموزشها از مقدماتی تا پیشرفته ادامه دارد و ما به شما قطعه بندی تصویر ( Image segmentation ) را رایگان یاد خواهیم داد. با ما همراه باشید.
قطعه بندی تصویر ( Image segmentation ) :
قطعه بندی تصویر مهمترین مرحله برای آنالیز تصویر می باشد. هدف این است که مجموعه ای از پیکسل ها که همبستگی شدیدی بین آن هاست به عنوان یک قطعه بگیریم. پس از این مرحله با تحلیل و آنالیز قطعات مختلف می توان اجزا و object ها را شناسایی کرد که مرحله تشخیص، مربوط به بینایی ماشین است.
تشخیص لبه یا edge detection یکی از روش های قطعه بندی است. تغییرات فیزیکی به صورت تغییر رنگ و تغییر شدت روشنایی به صورت لبه در تصویر نمایان می شود. در محیطی با مقادیر پیوسته، مشتق، تغییرات ناگهانی و شدت آن را مشخص می کند. در محیط گسسته، محاسبات تغییرات نسبت به پیکسل های مجاور، تقریبی از مشتق را نمایان می سازد. در محاسبه ی بردار گرادیان، دو مؤلفه ی اندازه و جهت مهم است. باید توجه داشت که جهت لبه دارای چرخش ◦۹۰ در جهت حرکت عقربه های ساعت نسبت جهت مشتق مطا بق شکل زیر می باشد.
در شکل زیر نیز چند نمونه از لبه ها در حالت سیگنال پیوسته ی یک بعدی نشان داده شده است.
روش های زیادی برای تشخیص لبه وجو دارد. با این حال اکثریت متدهای مختلف در دو گروه طبقه بندی می شوند:
Gradient :
این متد لبه ها را با استتفاده از جستجوی مینیمم و ماکزیمم در مشتتق اول یک تصویر، مشخص می کند.
Laplacian :
این متد صفر ها را در مشتق دوم جستجو می کند تا لبه را بیابد.
در شکل زیر یک تصویر با تغییرات روشنایی به صورت افقی مشاهده می گردد. یک ردیف از تصویر مذکور به همراه مشتق اول و دوم آن نشان داده شده است.
همانطور که در شکل مشخص شده است در نقطه ی مرزی یک لبه و یا در نقطه ی وسط بین دو ناحیه ی هموار دو طرف لبه، اندازه ی مشتق اول به ماکزیمم رسیده و مشتق دوم نیز یک نقطه ی عبور از صفر خواهد داشت. حال تعدادی از الگوریتم های تشخیص لبه را در دو گروه Gradient (مشتق اول) و Laplacian ( مشتق دوم) معرفی می کنیم.
روش های مبتنی بر از مشتق اول:
در حالت سيگنال دو بعدي، بايد گراديان f(x,y) براساس رابطهي ۱ محاسبه گردد.
تقريب گراديان در مورد تصاوير گسسته به شكلهاي متفاوتي خواهد بود. معمولاً، دو دريچه، جهت تقريب گراديان در جهت هاي افق و قائم در نظر گرفته ميشود و محاسبات با استفاده از روابط زیر صورت ميگيرد.
تقريب مشتق نسبت به جهت افق:
تقريب مشتق نسبت به جهت عمودي:
جهت توابع hx(m,n) و hy(m,n) شكلهاي مختلفي در نظر گرفته شده است كه سبب پيدايش روشهاي مختلفي ميشود. در تمام روشها، مقدار با استفاده از رابطه محاسبه ميگردد كه در ادامهي مطلب به چند روش آن اشاره ميگردد
در اینجا آشنایی با پروژه نرم افزار متلب به پایان رسیده است و در آموزش های بعدی به مباحث دیگر آموزش پردازش تصویر در متلب می پردازیم. همچنین از شما مخاطبین عزیز سایت همیارپروژه دعوت می کنم که برای پروژه پردازش تصویر متلب خود آموزش های ما را دنبال نمایید.
نویسنده: زهرا رستمی
جهت سفارش پروژه به لینک زیر مراجعه نمایید :
همچنین می توانید برای ارتباط سریعتر با شماره و آیدی تلگرام زیر تماس حاصل کنید :
۰۹۱۲۹۵۴۰۱۲۲ – آیدی تلگرام : @fnalk
از طریق کلیک برروی آیکن های زیر میتوانید پروژه خود را در تلگرام و یا واتساپ برای ما ارسال کنید:
دیدگاهتان را بنویسید