فضای رنگ RGB و پردازش تصویرشنبه 23, اکتبر 2021
فضای رنگ RGB و پردازش تصویر
در ادامه آموزش های سایت همیارپروژه برنامه نویسی متلب ارائه خواهد شد .آموزشها از مقدماتی تا پیشرفته ادامه دارد و ما به شما فضای رنگ RGB و پردازش تصویر را رایگان یاد خواهیم داد. با ما همراه باشید.
فضای رنگ RGB
در اين سيستم فرض مي شود كه هررنگ در يك فضاي سه بعدي از سه مولفه رنگي مستقل قرمز ، سبز و آبي تشكيل شده است
فضاي رنگ RGB متداول ترين فضاي رنگ به كار گرفته شده در پردازش تصوير مي باشد. دوربين هاي رنگي ، پويشگرها و صفحه هاي نمايشي در اغلب موارد داراي سيگنال هاي ورودي و خروجي تعريف شده در اين فضاي رنگ مي باشند. مقادير خاكستري در روي قطر اصلي تعريف مي شود كه سياه در مختصات R=0,G=0,B=0 و سفيد در نقطه اي با مختصات R=G=B=max تعريف مي شود كه max=255 و دليل آن استفاده از ۱ بايت براي هر رنگ است. اشكال عمده ی این فضا، همبستگی زیاد بین مولفه های رنگی است. به نحوی که همبستگی R-B حدود ۷۸/۰ و برای R-G حدود ۹۴/۰ می باشد.
پردازش تصوير (Image Processing )
پردازش تصاویر امروزه بیشتر به موضوع پردازش تصویر دیجیتال گفته میشود که شاخهای از دانش رایانه در نرم افزار متلب است که با پردازش سیگنال دیجیتال که نماینده تصاویر برداشته شده با دوربین دیجیتال یا پویش شده توسط پویشگر هستند سر و کار دارد. پردازش تصاویر دارای دو شاخه عمدهٔ بهبود تصاویر و بینایی ماشین است. بهبود تصاویر دربرگیرندهٔ روش هایی چون استفاده از فیلتر محوکننده و افزایش تضاد برای بهتر کردن کیفیت دیداری تصاویر و اطمینان از نمایش درست آنها در محیط مقصد (مانند چاپگر یا نمایشگر رایانه) است، در حالی که بینایی ماشین به روش هایی میپردازد که به کمک آنها میتوان معنی و محتوای تصاویر را درک کرد تا از آنها در کارهایی چون رباتیک استفاده شود.
در واقع اگر a(m,n) يك پيكسل در تصوير باشد ، اين پيكسل بعد از عمليات پردازش به b(m,n) تبديل خواهد شد. گذشته از روش هاي ارتباط دو تصوير قبل و بعد از پردازش، فرآيند پردازش در دو سطح كلي مقدماتي و پيشرفته صورت مي پذيرد. در سطح مقدماتي ، هدف به دست آوردن اطلاعات تصوير و بهبود ظاهر آن توسط انسان مي باشد. و شامل
حذف نويز، جداسازي اجسام از زمينه ی تصوير، رمزگذاري و فشرده سازي مي باشد. سطح پيشرفته استفاده از ا طلاعات تصويرجهت استفاده در كامپيوتر مي باشد كه به بينايي ماشين تعبير مي شود.
بهبود كيفيت تصوير( image enhancement ) :
بهبود كيفيت ظاهري تصوير از مباحث مهم در پردازش تصوير مي باشد كه به منظور كار در هر گيرنده اي مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. مواقعي پیش می آید که جزييات تصوير به دليل نورپردازي نا مناسب يا اشكالات مختلف نا شي از تصوير برداري نامناسب كيفيت ظاهري مطلوبي ندارد كه در اين صورت مي توان با استفاده از روش هاي مختلف پردازش، آن ها را بهبود بخشيد. به علاوه ممكن است كه در اثر مخابره ي تصوير، نويز مختصري بر روي آن تاثير گذاشته باشد كه در اين صورت بايد توان نويز را كاهش داد.
به طور كلي مي توان روش هاي بهبود ظاهر تصوير را به دو گروه تقسيم كرد :
الف: روشهايي كه مبتني بر مقادير روشنايي اصلي تصوير بوده و پردازش درحوزه مكان* صورت مي گيرد.
ب:روش هايي كه مبتني بر تبديلات تصوير مي باشد و پردازش در حوزه تبديل** (مانند فركانس) صورت پذيرفته و سپس با تبديل معكوس تصوير قابل رؤيت و دريافت است.
در اینجا آشنایی با پروژه نرم افزار متلب به پایان رسیده است و در آموزش های بعدی به مباحث دیگر آموزش پردازش تصویر در متلب می پردازیم. همچنین از شما مخاطبین عزیز سایت همیارپروژه دعوت می کنم که برای انچام پروژه پردازش تصویر خود آموزش های ما را دنبال نمایید.
نویسنده: زهرا رستمی
جهت سفارش پروژه به لینک زیر مراجعه نمایید :
همچنین می توانید برای ارتباط سریعتر با شماره و آیدی تلگرام زیر تماس حاصل کنید :
۰۹۱۲۹۵۴۰۱۲۲ – آیدی تلگرام : @fnalk
از طریق کلیک برروی آیکن های زیر میتوانید پروژه خود را در تلگرام و یا واتساپ برای ما ارسال کنید:
دیدگاهتان را بنویسید