totop

عملیات ریاضیاتی در متلبسه‌شنبه 29, سپتامبر 2020

انجام پروژه متلب

عملیات ریاضیاتی در متلب

در ادامه آموزش های سایت همیارپروژه برنامه نویسی متلب ارائه خواهد شد .آموزشها از مقدماتی تا پیشرفته ادامه دارد و ما به شما کدنویسی در نرم افزار متلب را یاد خواهیم داد. با ما همراه باشید.

انجام پروژه متلب

عملیات ریاضیاتی

عملگرهای ریاضیاتی مثل ضرب , جمع, عملگرهای منطقی مثل AND , OR و… می توانند با استفاده از جریان سیگنال در سیمولینک برنامه نویسی شوند. ضرب ماتریسی با استفاده از ماتریس بلوک اندازه بسیار ساده خواهد شد. توابع مثلثاتی مثل sin یا atan به سادگی قابل دسترس خواهند بود. عملگرهای رابطه ای مثل علامت تساوی , بزرگتر از و … را نیز می توان در مدار های منطقی بکار برد. شکل زیر ابزار های در دسترس را در سیمولینک نشان می دهند.

 

متلب

انتقال داده ها و سیگنال ها

در دیاگرام های بلوکی پیچیده, ممکن است نیاز به انتقال داده ها از بخشی از دیاگرام بلوک به بخش دیگر باشد. ممکن است این بخش ها در زیر سیستم های متفاوتی واقع باشند. در اینصورت می توان سیگنال را به عنوان ورودی یک بلوک GOTO , که جهت انتقال سیگنالها از یک زیر سیستم به زیر سیستم دیگر استفاده می شود, قرار داد. تقسیم مدل به چند زیر سیستم موجب پیچیدگیهای مربوط به اتصال دهنده های اضافی شده و نمایش ماتریسی را ساده تر می سازند.

متلب

بهینه کردن ظاهر بصری

در موارد متعددی , هنگامیکه یک دیاگرام سیمولینک پیچیده ایجاد می شود, تعداد اتصال دهنده ها و بلوک ها در یک سطح خاص , ممکن است مانع از درک درستی از جریان منطقی برنامه شود. در اینگونه موارد کاربرمی تواند از روند استفاده از زیر سیستم ها جهت ساده تر و قابل فهم تر شدن دیاگرام بلوکی استفاده کند.

استفاده از زیر سیستم ها و ماسکها

ماسک ها رابطه های میان عملکرد زیر سیستم ها و کاربر می باشند . برای مثال, اگر برنامه نویس بخواهد که الگوریتم برنامه را از دید کاربران پنهان سازد, در این صورت می تواند از یک ماسک استفاده کرده و الگوریتم را پس از قرار دادن در یک سیستم پنهان سازد.

متلب

بلوک کنترلی PID در سیمولینک

کتابخانه Extras در سیمولینک, شامل بلوک مربوط به کنترل PID می باشد. هنگامیکه روی این بلوک دو مرتبه کلیک شود, از کاربر اندازه های قسمتهای P , I و D کنترلی را خواهد خواست. اجزای داخل سیستم که می توان از طریق کلیک راست روی بلوک و سپس کلیک روی گزینه ی LooK under mask به آنها دست یافت در زیر نشان داده شده است

متلب

در شکل زیر اجزای داخلی ماسک را نشان می دهد. فضاهایی جهت تایپ پیغام های کمکی , طراحی اشکال برای نمای ظاهری بلوک ها , پذیرفتن متغیرها و ایجاد نشانگرها, … در محیط ویرایشگر ماسک در نظر گرفته شده است.

متلب

چگونگی ساده تر کردن نمودار بلوکی

در مواقعی که با نمودارهای بلوکی پیچیده, سروکار داریم, قرار دادن قسمتهای پیچیده در بلوک های مجزا, موجب قابل فهم تر شدن نمودار های بلوکی می شود. در این گونه موارد , بلوکها را می توان از پنجره ی اصلی داخل زیر سیستم هایی قرار داد و این زیر سیستم ها روند کلی برنامه را تشکیل خواهند داد.

شکل زیر مثالی از یک سیستم دینامیکی متشکل از یک کنترلر و تحریک کننده ی دینامیکی را نشان می دهد. سه قسمت عمده ی نمودار بلوکی که موجب پیچیدگی آن نیز شده اند در زیر سیستم های مربوطه قرار گرفته اند. این کار موجب قابل فهم تر شدن نمودار بلوکی شده است.

متلب

 

ایجاد نمودن زیر سیستم ها

روند زیر بیان کننده ی چگونگی ایجاد زیر سیستم ها به عنوان بلوک های مجزا می باشد که در شکل فوق نیز نشان داده شده است.

  • از کتابخانه ی سیمولینک یک زیر سیستم انتخاب کرده و آنرا به محیط بلوک فعلی یعنی جاییکه که می توانید از دید کاربر مخفی , باشد کشیده و رها کنید. نوع زیر سیستم بستگی به هدف بلوک خواهد داشت در هنگام انتخاب زیر سیستم ها می توان از زیر سیستم های استاندارد و یا دیگر زیر سیستم ها استفاده نمود. برای مثال, زیر سیستم می تواند یک بلوک آغاز گر باشد که در اینصورت تنها یک سیگنال آغازگر نیز دریافت می شود. شکل زیر روند ایجاد زیر سیستم ها را نشان می دهد.

متلب

  • زیر سیستم را با دوبار کلیک کردن روی آن باز کرده و پورتهای ورودی و خروجی زیر سیستم را که سیگنال ها را به زیر سیستم وارد و از آن خارج می کنند, ایجاد نماییدو پورتهای ورودی و خروجی به ترتیب از کتابخانه های Sinks , sources قابل دسترسی خواهد بود. هنگامیکه پورتها در زیر سیستم ایجاد شد, این پورتها به طور خودکار در نمای بلوک اصلی ایجاد خواد شد. در این صورت اتصال صحیح سیگنال ها از بلوک اصلی به زیر سیستم ها میسر خواهد بود. شکل زیر چگونگی ایجاد پورتهای ورودی و خروجی را نشان می دهد.

متلب

  • پس از ایجاد زیر سیستم در ابتدا و انتهای سیستم, پورتهای ورودی و خروجی قرار خواهد گرفت. این متلب در قسمت پایین شکل زیر نشان داده شده است. بلوک های زیر سیستم شامل دیاگرامی می باشند که در دیاگرام بلوکی اصلی دیده نمی شود. و ارتباط بین زیر سیستم ها با دیاگرام بلوکی اصلی از طریق پورتهای ورودی و خروجی میسر می شود. شکل زیر نشان می دهد که چگونه زیر سیستم ها از طریق پورتهای ورودی و خروجی با دیاگرام بلوکی اصلی مرتبط می شوند این زیر سیستم ها پس از ایجاد می توانند به صورت ماسک در آورده شوند.

متلب

 

در اینجا آشنایی با محیط متلب بخش هشتاد و هشتم به پایان رسیده است و در آموزش های بعدی به مباحث دیگر آموزش متلب می پردازیم. همچنین از شما مخاطبین عزیز سایت همیارپروژه دعوت می کنم که برای انجام پروژه متلب خود آموزش های ما را دنبال نمایید.

نویسنده : زهرا رستمی

جهت سفارش پروژه به لینک زیر مراجعه نمایید :
همچنین می توانید برای ارتباط سریعتر با شماره و آیدی تلگرام زیر تماس حاصل کنید :
۰۹۱۲۹۵۴۰۱۲۲ – آیدی تلگرام : @fnalk

از طریق کلیک برروی آیکن های زیر میتوانید پروژه خود را در تلگرام و یا واتساپ برای ما ارسال کنید:

ثبت سفارش در واتس آپ ثبت سفارش در تلگرام

 

 

 

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حق نشر برای همیارپروژه ❤️ مرجع انجام پروژه دورکاری و آنلاین ✔️ سایت انجام پروژه و استخدام فریلنسر در همه حوزه ها ، مهارت ها ، نرم افزارها و پروژه های برنامه نویسی محفوظ است.