totop

تحليل صفرو قطب در متلبچهارشنبه 19, مه 2021

متلب همیارپروژه

تحليل صفرو قطب در متلب

در ادامه آموزش های سایت همیارپروژه برنامه نویسی متلب ارائه خواهد شد .آموزشها از مقدماتی تا پیشرفته ادامه دارد و ما به شما کدنویسی در نرم افزار متلب را رایگان یاد خواهیم داد. با ما همراه باشید.

انجام پروژه متلب

 

تحليل صفرو قطب در متلب

تابع zplane ، صفر ، قطب هاي يك سيستم خطي را رسم مي كند . براي مثال براي مشاهده صفحه صفر / قطب يك فيلتر ساده با يك جفت قطب مختلط در فركانس هاي ۰٫۹exp(j*0.3*2pi) و  ۰٫۹exp(-j*0.3*2pi) و يك صفر در-۱/۲ از دستورات زير استفاده مي شود :

matlabمتلب

و يا مي توان از fvtool به اين شكل استفاده كرد كه ابتداصفرو قطب ها را به فرم تابع درآورده و سپس از دستورات زير استفاده كرد :

و سپس در نوار ابزار روي روي Pole / Zero كليك كرد يا از Analysis >> Pole / Zero شكل  را مشاهده كرد .

براي يك سيتم به شكل صفر و قطب ، وروديzplane بردارهاي z و p كه مكان صفر و قطب ها است به صورت zplane(z,p) مي باشد و براي سيستمي به فرم تابع تبديل ورودي آن بردارهاي a و b كه ضرايب صورت و مخرج است و به صورت zplane(b,a) مي باشد.

matlabمتلب

شكل صفر و قطب در matlab

ان مدل به شكل زير (با صفر و قطب ها) نيز نمايش داده مي شود :

matlabمتلب

در معادله بالا ضرايب p و q ريشه هاي ضرايب چند جمله اي هاي صورت و مخرج (b و a) هستند . از توابع poly و roots براي تبديل بين اين دو حالت استفاده مي شود . براي مثال ضرايب يك فيلتر  ساده IIR را در زير مي بينيد :

matlabمتلب

صفر و قطب هاي اين فيلتر  به شكل زير به دست مي آيند :

matlabمتلب

براي بازگشت به حالت قبل نيز از دستورات زير استفاده مي شود :

matlabمتلب

توجه شود كه a و b در اين مثال نشان دهنده ضرايب فيلتر  زير هستند :

matlabمتلب

با تابع  residuez به تبديل تابع تبديل به حالت بسط كسرهاي جزيي هستند . residuez در خروجي در يك بردار ستوني p مكان قطب ها ، در يك بردار ستوني ديگر r باقيمانده هاي مربوط به همان قطب ها و در يك بردار سطري k نيز ساير بخش ها را مي دهد . اگر تفاضل ۲ قطب كمتر از ۰٫۰۱ دامنه هر كدام باشد ، residuez آن ها را يكسان فرض مي كند . براي مثال فرم باقيمانده  برابر است با :

كه معادل با

matlabمتلب

است براي يافتن معكوس تبديل z اين عبارت ، بايد معكوس تبديل z هركدام از دو جمله آن را محاسبه كرد كه  را مي دهد . براي انجام اين محاسبه در خط دستورات به شكل زير عمل مي شود :

matlabمتلب

در اینجا آشنایی با نرم افزار متلب بخش صد و سی و پنجم به پایان رسیده است و در آموزش های بعدی به مباحث دیگر آموزش متلب می پردازیم. همچنین از شما مخاطبین عزیز سایت همیارپروژه دعوت می کنم که برای انجام پروژه متلب خود آموزش های ما را دنبال نمایید.

نویسنده: زهرا رستمی

جهت سفارش پروژه به لینک زیر مراجعه نمایید :
همچنین می توانید برای ارتباط سریعتر با شماره و آیدی تلگرام زیر تماس حاصل کنید :
۰۹۱۲۹۵۴۰۱۲۲ – آیدی تلگرام : @fnalk

از طریق کلیک برروی آیکن های زیر میتوانید پروژه خود را در تلگرام و یا واتساپ برای ما ارسال کنید:

ثبت سفارش در واتس آپ ثبت سفارش در تلگرام


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حق نشر برای همیارپروژه ❤️ مرجع انجام پروژه دورکاری و آنلاین ✔️ سایت انجام پروژه و استخدام فریلنسر در همه حوزه ها ، مهارت ها ، نرم افزارها و پروژه های برنامه نویسی محفوظ است.