آموزش شبکه عصبی مصنوعی با متلبجمعه 09, آوریل 2021
آموزش شبکه عصبی مصنوعی با متلب
در ادامه آموزش های سایت همیارپروژه برنامه نویسی متلب ارائه خواهد شد .آموزشها از مقدماتی تا پیشرفته ادامه دارد و ما به شما کدنویسی در نرم افزار متلب را رایگان یاد خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مدل سازي شبکه هاي عصبي مصنوعي
شبکهاي عصبي مصنوعي، يکي از روشهاي محاسباتي است که به کمک فرآيند يادگيري و با استفاده از پردازشگرهايي بنام نرون تلاش ميکند با شناخت روابط ذاتي بين دادهها، نگاشتي ميان فضاي ورودي (لايه ورودي) و فضاي مطلوب (لايه خروجي) ارائه دهد. لايه يا لايه هاي مخفي، اطلاعات دريافت شده از لايه ورودي را پردازش کرده و در اختيار لايه خروجي قرار ميدهند. هر شبکه با دريافت مثالهايي آموزش ميبيند. آموزش فرايندي است که در نهايت منجر به يادگيري مي شود. يادگيري شبکه، زماني انجام ميشود که وزنهاي ارتباطي بين لايهها چنان تغيير کند که اختلاف بين مقادير پيشبيني شده و محاسبه شده در حد قابل قبولي باشد. با دست يابي به اين شرايط فرايند يادگيري محقق شده است. اين وزنها حافظه و دانش شبکه را بيان ميکنند. شبکه عصبي آموزش ديده ميتواند براي پيشبيني خروجيهاي متناسب با مجموعه جديد دادهها بکار رود . با توجه به ساختار شبکه عصبي مصنوعي، ويژگي هاي عمده آن، سرعت بالاي پردازش، توانايي يادگيري الگو به روش اراده الگو، توانايي تعميم دانش پس از يادگيري، انعطاف پذيري در برابر خطاهاي ناخواسته و عدم ايجاد اخلال قابل توجه درصورت بروز اشکال در بخشي از اتصال هاي به دليل توزيع وزن هاي شبکه است .
شبکه پرسپترون چند لايه (MLP )
اين شبکه شامل يک لايه ورودي، يک يا چند لايه پنهان و يک لايه خروجي است. براي اموزش اين شبکه، معمولا از الگوريتم پس انتشار (BP) استفاده مي شود. در طي آموزش شبکه MLP به کمک الگوريتم يادگيري BP،ابتدا محاسبات از ورودي شبکه به سوي خروجي شبکه انجام مي شود و سپس مقادير خطاي محاسبه شده به لايه هاي قبل انتشار مي يابد. در ابتدا، محاسبه خروجي به صورت لايه به لايه انجام مي شود و خروجي هر لايه، ورودي لايه بعدي خواهد بود. در حالت پس انتشار، ابتدا لايه هاي خروجي تعديل مي شود، زيرا براي هر يک از نرون هاي لايه خروجي، مقدار مطلوبي وجود دارد و ميتوان به کمک آنها و قاعده هاي بهنگام سازي، وزنها را تعديل نمود. با وجود اينکه الگوريتم پس انتشار خطا نتايج بسيار خوبي در حل مسائل ارائه داده است، در حل برخي از مسائل ضعيف عمل ميکند که ميتواند به دليل طولاني بودن يا مشخص نبودن زمان يادگيري، انتخاب نامناسب ضريب يادگيري و يا توزيع تصادفي وزنهاي اوليه باشد. در برخي موارد نيز به دليل وجود کمينه موضعي، فرايند يادگيري مختل مي شود که به دليل قرار گرفتن جواب در قسمت هاي هموار توابع آستانه دچار وقفه مي شود. مراحل آموزش به کمک اين الگوريتم عبارتند از(الف)- اختصاص ماتريس وزن تصادفي به هريک از اتصالات (ب)- انتخاب بردار ورودي و خروجي متناسب با آن (پ)- محاسبه خروجي نرون در هر لايه و در نتيجه محاسبه خروجي نرون ها در لايه خروجي (ت)- بهنگام سازي وزن ها به روش انتشار خطاي شبکه به لايه هاي قبل که خطاي ياد شده ناشي از اختلاف بين خروجي واقعي و خروجي محاسبه شده است. (ث)- ارزيابي عملکرد شبکه آموزش ديده به کمک برخي شاخص هاي تعريف شده مانند جذر ميانگين مربعات خطا (MSE ) و سرانجام برگشت به قسمت پ يا پايان آموزش.
شبکه عصبی با تاخیر زمانی
شبکه داراری ساختاری شبیه ساختارشبکه MLP با این تفاوت که یک اتصال تاخیری در ورودی آن است. این شبکه عموما یک شبکه دینامیکی نامیده می شود.
الگوريتمهاي آموزش
از الگوريتم هاي آموزش الگوريتم لونبرگ- مارکوارت (LM) براي بهنگام سازي وزن هاي شبکه عصبی مصنوعی استفاده شد که يکي از الگوريتم هاي پرکاربرد مي باشد چون آموزش شبکه را بسيار سريع انجام داده و سطح خطاي موجود را حداقل مي سازد. در واقع اين الگوريتم براي افزايش سرعت يادگيري شبکه طراحي شده که بر مبناي ماتريس هيسن مي باشد.
در اینجا آشنایی با محیط متلب بخش صد و نوزدهم به پایان رسیده است و در آموزش های بعدی به مباحث دیگر آموزش متلب می پردازیم. همچنین از شما مخاطبین عزیز سایت همیارپروژه دعوت می کنم که برای انجام پروژه متلب خود آموزش های ما را دنبال نمایید.
نویسنده: زهرا رستمی
جهت سفارش پروژه به لینک زیر مراجعه نمایید :
همچنین می توانید برای ارتباط سریعتر با شماره و آیدی تلگرام زیر تماس حاصل کنید :
۰۹۱۲۹۵۴۰۱۲۲ – آیدی تلگرام : @fnalk
از طریق کلیک برروی آیکن های زیر میتوانید پروژه خود را در تلگرام و یا واتساپ برای ما ارسال کنید:
دیدگاهتان را بنویسید