معماری سازمانییکشنبه 26, سپتامبر 2021

معماری سازمانی
در ادامه آموزش های سایت همیارپروژه آموزش رشته معماری ارائه خواهد شد .آموزشها از مقدماتی تا پیشرفته ادامه دارد و ما به شما رشته معماری را یاد خواهیم داد. در این آموزش معماری سازمانی را آموزش خواهیم داد .با ما همراه باشید.
معماری
معماری سازمانی فرایندی پیچیده است که کل بخشهای یک سازمان را درگیر میکند و افرادی با تخصصهای متنوع در آن نقش دارند. این افراد میتوانند از بالاترین لایه مدیریتی سازمان تا کارشناسان سطوح عملیاتی را دربرگیرند، طبیعی است که هدایت و کنترل فرایند گسترده و بزرگی بدون پیروی از یک الگو و ساختاری فکر شده و منسجم مقدور نخواهد بود.
چارچوبهای معماری سازمانی، در واقع الگوهایی تعریف شده برای تنظیم مراحل کاری و نیز طبقهبندی خروجیهای آنها به حساب میآیند. در حال حاضر تعداد محدودی چارچوب معماری در سطح جهان مورد استفاده قرار میگیرند که هر یک با توجه به منشاء ظهورشان، مناسب معماری سازمانهای ویژهای هستند.
برای مثال چارچوب معماری DoDAF بیشتر مناسب معماری سازمانهای نظامی یا مشابه است و چارچوب FEAF بیشتر مناسب سازمانهای غیرنظامی است.
از طرفی چارچوب زاکمن که آن را چارچوبی مرجع نیز می توان گفت، شش جنبه معماری را از شش دیدگاه بررسی میکند. جان زاکمن که وی را پدر معماری سازمانی مینامند، داشتن معماری سازمانی را ضرورتی غیرقابل اجتناب برای سازمانهای بزرگ دانسته، و حیات سازمانهای بزرگ را وابسته به معماری سازمانی میداند .
معماری سازمانی
معماری سازمانی یک نقشه سازمانی است که ساختار مأموریت و اطلاعات موردنیاز سازمان و فناوریهای لازم برای پشتیبانی از آنها را تشریح کرده، فرایند گذار برای پیاده سازی این فناوریها را تعریف میکند .
چارچوب
جان زاکمن، چارچوب معماری سازمانی را چنین تعریف میکند: چارچوب معماری سازمان یک طرح طبقه بندی شده دو بعدی است که یک نمایش توصیفی را از سازمان بیان میکند.
در تشریح مفهوم چارچوب آمده است که، یک چارچوب معماری:
_ ابزاری است که میتواند برای توسعه طیفی از معماریهای مختلف به کار رود.
_ باید روشی را برای طراحی سیستمهای اطلاعاتی و روش اتصال آنها به یکدیگر، ارائه کند.
_ باید دارای مجموعهای از ابزارها باشد که فرهنگ و زبان مشترک را فراهم سازد.
_ باید شامل فهرستی از استانداردها باشد که برای توسعه واحدهای ساختاری مورد استفاده قرار گیرد .
برخی از چارچوبهای رایج، عبارتند از: FEAF، زاکمن، TEAF، DoDAF، TOGAF، C4ISR و… درحال حاضر تعداد محدودی چارچوب معماری در سطح جهان مورد استفاده قرار میگیرند که هر یک با توجه به منشاء ظهورشان مناسب معماری سازمانهای خاصی هستند.
در اینجا آشنایی با رشته معماری به اتمام رسیده است و در آموزش های بعدی به مباحث دیگر آموزش معماری می پردازیم. همچنین از شما مخاطبین عزیز سایت همیارپروژه دعوت می کنم که برای پروژه معماری خود آموزش های ما را دنبال نمایید.
نویسنده : زهرا رستمی
جهت سفارش پروژه به لینک زیر مراجعه نمایید :
همچنین می توانید برای ارتباط سریعتر با شماره و آیدی تلگرام زیر تماس حاصل کنید :
۰۹۱۱۷۹۸۳۷۰۹– آیدی تلگرام : @fnalk
از طریق کلیک برروی آیکن های زیر میتوانید پروژه خود را در تلگرام و یا واتساپ برای ما ارسال کنید:
دیدگاهتان را بنویسید